David Fincher

             90'larýn 2. yarýsý sinema endüstrisi için çok parlar yýllar oldu. Bu yýllarda bir çok yeni yetenek ortaya çýkmýþ ve sinemaya yeni bir bakýþ açýsý kazandýrmýþtýr. Bu bakýþ açýsý hayatýmýza , iyi ve kötü yanlarýmýza ve problemlerimizle ilgili mesajlar vermektedir.
             Bu dönemde bir yönetmen sadece iki filmle diðerlerinin arasýndan sýyrýlýp büyük deðiþikliði yaratmýþtýr. Bu yönetmen David Fincher'dýr. Seven ile Fight Club 90'lara damgasýný buran iki film olarak akýllara yazýlmýþtýr.
             Seven inanýlmaz yöntemlerle yedi günahý iþleyen insanlarý öldüren psikopat bir katilin beþine düþen iki dedektifi konu alýyor. Brad Pitt filmde William Somerset'in (Morgan Freeman) yanýna atanan yeni dedektif David Mills'i canlandýrýyor. Sistematik ve yaratýcý katil bütün cinayetlerini ince ayrýntýsýna kadar planlamýþtýr ve iki dedektif onlara yaklaþtýkça, sabýrlar yapacaðý, kanlý terörünü tamamlamak için hazýrladýðý þok edici karþýlamayý bekler.
             Fight Club bütün huzuru köklü hastalýklýlara ve baðýmlýlara yardým gruplarýna katýlmakta bulan boþlukta kalmýþ, yalnýz ve amaçsýz bir adam tarafýndan sunulmaktadýr. Bir zaman sonra bu gruplara katýlmaya devam ederken onun gibi turist olan Marla Singer ile tanýþýr ve içindeki bulduðu bütün huzuru kaybeder. Ancak her nasýlsa bir iþi gezisinden dönerken uçakta Tyler Durden ile tanýþýr. Bunlar bir þekilde çok iyi arkadaþ olurlar ve beraber bir dövüþ kulübü kurarlar. Bir süre sonra bu kulüp erkeklerin en önem verdikleri þey haline gelir ve kulüp ülke çapýnda büyümeye baþladýðýnda iþ çýðýrýndan çýkmaya baþlar.
             Bu iki film insanlarýn hayat tarzlarýný, yaþam biçimimizin bizi sahip...

More Essays:

APA     MLA     Chicago
David Fincher . (1969, December 31). In MegaEssays.com. Retrieved 12:27, March 28, 2024, from https://www.megaessays.com/viewpaper/64699.html